ingatlan vagyongazdálkodási rendszer (ivr)

ingatlan vagyongazdálkodási rendszer (ivr)

Tapasztalataink szerint, az önkormányzati munka egyik sarkalatos pontja a lakás és nem lakás céljára szolgáló helyiségek naprakész kezelésével, az ingatlanvagyon gazdálkodásával kapcsolatos tevékenység.

Vállalkozásunk ezért kidolgozta Ingatlan Vagyongazdálkodási Rendszer (IVR) megoldását, amely már több magyarországi önkormányzatnál működik a lakás és nem lakás céljára szolgáló önkormányzati ingatlan vagyon nyilvántartására, illetve ezen ingatlanokkal kapcsolatos jogi, műszaki és pénzügyi feladatok támogatására.

Az adott önkormányzatra testre szabható Ingatlan Vagyongazdálkodási Rendszer megoldás moduláris felépítésű. Gyorsan telepíthető, könnyen megtanulható és az ügyintézők által nagyfokú önállósággal használható. Nem igényel egyszeri nagyobb összegű beruházási költséget, mert havi szolgáltatási díj ellenében (un. ASP rendszerben, garantált szolgáltatási feltételek mellett) tudjuk üzemeltetni, és gyorsan integrálható a Hivatal vagy más intézmény által használt egyéb pl. pénzügyi, jogi informatikai szoftverekkel.

A megoldás előnye, hogy valós idejű műszaki, gazdasági és jogi adatokkal rendelkezhet az önkormányzat ingatlanvagyonával kapcsolatban, valamint a szoftver számos működést támogató automatizmust és ellenőrzést is elvégezhet. Lényeges szempont az is, hogy transzparensen kezeli a bérlők műszaki hibabejelentéseit, mellyel az önkormányzat tovább növelheti a polgárok elégedettségét a hivatal működésének megítélésében, illetve jelentősen egyszerűsíti a közös költség számítással kapcsolatos feladatokat is.

Az Ingatlan Vagyongazdálkodási Rendszer (IVR) megoldás moduljai: